Melodifestivalen - deltävling 3

 

1. Cazzi Opeia - I can't get enough

Peppig pop med gymkänsla. Helt okej poplåt men mest för barn förstås. Roligt med barnsliga inslag ändå - det ska ju finnas något för alla. Inte min typ av underhållning men som sagt helt okej framförande. 
 
2. Lancelot Hedman Graaf - Lyckligt slut

Grymt bra låt. Balladig förstås men härlig känsla i den och Lancelot sjunger rätt bra. Han hade kunnat skippa sina fyra toner på gitarr för att visa att han "kan" spela. Tyckte väldigt mycket om melodin och gitarrerna i bakgrunden. Känns trots detta skönt att han inte gick vidare på grund av sitt vidriga beteende efter tävlingen där han sprang ifrån presskonferensen på grund av tjurighet för att han inte vann. Är inte så förvånad med tanke på att det finns fler i den familjen som har samma attityd. Med det i åtanke känns det skönt att låten inte gick vidare trots att den var bra. Pinsamt.  

3. Lisa Miskovsky - Best to come

Det är trevligt att Lisa Miskovsky gjort comeback tycker jag. Hon är 50 bast men det märks inte. Låten var bra. Inget som stack ut, särskilt inte med tanke på att de klassiska ackordbytena i en riktig schlager var med ofta. Sången ok men hade kunnat ge lite mer. 

4. Tribe Friday - Shut me up

Det obligatoriska rockbidraget ska med förstås. Inte i min smak men helt okej att lyssna på. Påminner lite om high school musical och det är alltid riskabelt när man väljer att inrikta sig mot en specifik åldersgrupp för man riskerar att gruppen inte röstar som man tänkt och då har man ingen reservplan. Gick inget vidare i röstningen för Tribe Friday. 

5. Faith Kakembo - Freedom

 
Bra låt, mycket bra sång. Tycker dock låten inte gjorde henne rättvisa, kändes mest som en upprepning av konceptet med Crying Rivers som hon deltog med sist. Faith kan ju absolut sjunga dock, roligt att den gick vidare. 

6. Linda Bengtzing - Fyrfaldigt hurra
Nej. Nej. Nej, det klingar inte. Desperation efter oförtjänt comeback kryddat med skavsår av kedjorna till mello. Gapig låt förvisso med schlagerkänsla men det funkar bara inte. 

7. Anders Bagge - Bigger than the universe

Solklart fantastisk låt. Onödigt kitschig scen som mest kändes felplacerad och konstig. Själva låten var underbar. Bagge kan sjunga men han gör det bara i refrängen och önskvärt hade varit vettiga verser också. Det räcker ändå för att ta sig till final. Hoppas mycket på att det går bra för honom senare i tävlingen också!