Tiden är inne

Det har blivit en del styrelsearbete på senaste tiden, mycket ska göras, beslutas, skrivas ner, planeras, samlas in, skickas ut och ordnas. Det tar rejält med tid. Det tar rejält med ork. Det blir bra och ibland måste man våga vara typiskt osvensk och faktiskt berömma sig själv över det man åstadkommer. Jag har gjort fina insatser för att hjälpa till att vända en misskött förening. Vi är flera som jobbat mycket hårt för att få ordning och räta upp en förening som vinglat runt lite hursomhelst både lagmässigt och socialt. Den mår betydligt bättre nu än tidigare.

Mina insatser består till största del i att arbeta aktivt för att behålla ett lugn i gruppen och strukturera digitala arkiv. Jag har hoppat in som kassör en tid. Numera är jag vice ordförande. Jag har hanterat ekonomin, skrivit texter och inlägg i sociala medier, jag har varit med och skapat två medlemstidningar. Jag har pratat med medlemmar, anordnat aktiviteter, skrivit program, skickat post, skapat föreläsning och sammanställt fakta. Skrivit protokoll och varit mötesordförande och allt annat som hör till i en förening. Haft hand om en hel del konflikter och annat tröttsamt. Haft mycket trevlig samvaro med styrelsemedlemmar, medlemmar och ännu icke medlemmar.

Jag som femåring någonstans på fjärdarna utanför Ängsö. Jag visste inte då att jag nästan 30 år senare skulle sitta och skriva berättelser om området. 

Under sommaren har jag nu tagit mig en rejäl funderare på hur jag egentligen vill ha det i framtiden och vad jag vill ska ingå i mina plikter och åtaganden. Jag har som sagt varit i den här föreningen en tid och med gott resultat men nu väljer jag att avgå och lämna min post som vice ordförande. Jag känner mig säker på mitt val. Jag känner att jag har gjort fina insatser och att jag nu står på en platå där jag inte kan utvecklas mer – just nu. Dessurom är jag i en fas i livet då mycket annat händer och jag inte riktigt har den tiden jag trots allt skulle behöva lägga på föreningen. Så jag lämnar - i en popitiv anda och utan att ha något ogjort. 

Jag har ännu inte fattat beslut om jag ska avgå innan min mandatperiod är slut eller om jag ska sitta kvar över arbetet med vår jultidning. Jag har en del åtanganden kvar som jag tänker göra färdigt. Det är emot mina principer att lämna saker halvgjorda så allt som jag påbörjat ska fullbordas. Alla pågående grupprojekt ska slutföras tillsammans. Men beslutet att avgå står fast. 

Jag är tacksam över att jag fått förtroendet att få vara vice under den här perioden. Mina styrelsekollegor kommer att kunna fortsätta driva föreningen galant. Jag kommer fortfarande att vara kvar som stödmedlem och gärna hjälpa till med särskilda projekt vid förfrågan, så min roll som bollplank och råd kvarstår även om inte styrelseposten gör det. 

Allting har sin tid. Tiden som vice ordförande i just den här föreningen tar slut nu. Jag kommer att ha styrelseposter hela livet så det är inte den sista, men just nu vilar jag föreningsarbetet i mitt liv och satsar på annat.