Rapport från mellandagarna

Vilka härliga mellandagar jag har! Det här är första året någonsin som jag är julledig. Annars har jag trampat på in i kaklet varje "svart" dag. I år tog jag ledigt dagen före julafton och idag blev det jobb. Har kört fyra vändor till återbruket, ätit indisk lunch och träffat fina kollegor igen. I alla fall några av dem. Har funderat en hel del på det här med julledighet, det verkar nästan vara en mani hos folk att man vill vara hemma just över julen. Julen är helig. Inget jobb över jul vill man ha. Själv förstår jag att man vill vara med familj och vänner, i synnerhet de man kanske inte kan träffa så mycket i vanliga fall. Jag är mera av en arbetare. Jag jobbar gärna över julen - men så har jag också ett yrke som har lugna perioder under skollov. Det finns alltid saker på att göra-listan men jag behöver inte vara lika tillgänglig som i normala fall, inte passa tider och deadlines på samma sätt, har tre huvudsakliga samarbetspartners istället för hundratals att förhålla mig till. Så nog är det skillnad alltid. 

Har i år lagt mitt eget schema för att det ska passa mina fritidsåtaganden. Jag är fortfarande kontaktperson och det måste skötas oavsett om jag är ledig eller inte. Dessutom spelar vi in nyårsmusik i Irsta kyrka imorgon eftermiddag. Ska sändas på nyårsdagen. Är inte nervös för själva sångerna, mer nervös för att jag gör mig så sjukt dåligt på video. Men, det är väl så jag brukar se ut antar jag så jag tröstar mig med att alla ändå redan sett mig. 
 

Jag baxade in de där betongblocken själv i företagsbilen. Kände mig som Hulken. Kan ibland sakna den tiden när jag på riktigt var fysiskt jättestark. Det är många höbalar, skottkärror med gödsel och motsträviga hästar som fixat mina muskler. Nu är jag medelmåttig med klena armar, därför lite extra stolt över betonglyftet. 


På julafton kom en tomte till oss. Masken skvallrar om vansinnig massmördare, men julklapparna var bra. Jag fick min älskade äppelsvarv, och presentkort så jag kan köpa irisbländare till skyttet. Och en massa andra saker också förstås; halsband, choklad, doftljus, våffeljärn, pannlampa mm. Glad och tacksam!