Melodifestivalen - deltävling 3

 
 
1. Charlotte Perelli - Still Young
Bra poplåt med tryck och tempo som framfördes med bra röst och fin scen. Det finns egentligen ingenting att klaga på förutom att jag tycker det skulle vara roligt om någon ny stjärna knep de högre placeringarna. Kraftfull låt som kommer att lyssnas mycket på. 
 
2. Emil Assergård - Om allting skiter sig
Jag hade stora förhoppningar på Emils låt men blev tyvärr besviken. Den är inte dålig i sig, men Emil är å andra sidan inte känd för att vara den bästa sångaren man kan hitta. Den var slätstruken, kändes som en sång komponerad av musikelever på gymnasiet på en tiominutersrast. Ett hastverk. Tråkigt att få den känslan när det inte är så. Sedan har jag personligen lite svårt för överspel, att man springer runt som en apa på scenen och klättrar på saker för att uttrycka sitt konstnärsskap och så vidare. Uppskattar att Emil var med men låten var tyvärr inte mycket att hurra för. 
 
3. Klara Hammarström - Beat of broken hearts

Jag erkänner att jag har hög moral och hatar när kändisskap utnyttjas på fel sätt, så jag var inte så positivt inställd från början till detta bidrag. Att köpa sig en plats på scenen på grund av "rätt bakgrund och rätt familj" gillar jag inte. Klara har ju varit med förut men ges nu en andra chans på grund av att hon inte fick det kändisskap man hade räknat med första gången. Det blir för uppenbara försök och sånt går inte riktigt hem hos mig, men hon kan sjunga och låten var helt okej. 
 
4. Mustasch - Contagious

Nej. Skitlåt, skitattityd, skitdålig kvinnosyn och skitmoral. Nej tack, ni förvisas härmed till skitverkets prispall och inte Mellos. 

5. Elisa - Den du är
Elisas historia är lite som filmen Livet är en schlager och jag älskar det! Från att sitta i kassan i butik till Melodifestivalens scen. Jätteduktig sångerska, fin låt men tyvärr lite för balladig för att kunna vinna. 

6. Alvaro Estrella - Baila Baila
Alvaro bevisar att alla talangfulla dansare inte bara kan dansa utan även kan vara bra sångare. Inte jättebra, men fortfarande bra. Alvaro ska dock nog hålla sig till dansen som han är grymt duktig på. Låten var lite sisådär, kändes som en barnvisa men han gjorde sitt yttersta och det är det som räknas. 

7. Tusse - Voices
Min favorit blev denna! Jag lyssnar aldrig på låtarna i förväg och hade därför inte hört denna heller, men nu kan jag låten i bakhuvudet och det är ett gott betyg. Tusse kan verkligen sjunga även svårare saker men vi måste prata om artisnamnet, alltså... "Tusse"? Han heter egentligen Tousin och det känns betydligt mer seriöst än Tusse. Låten var helt fantastisk och energin med utan att bli larvig. Hoppas han får en riktigt bra placering i stora finalen!
 
Återkommer med deltävling 4!